Notice: Undefined variable: bongeszo_link in /home/s/sossoforszolgalat.hu/domains/asofor.hu/public_html/fejlec.php on line 6
Az internetes böngészés biztonsága és az oldalunk funkcióinak használata érdekében frissítsd a böngésződet!

Mi az a sofőrszolgálat? (1. rész)

Kérdőjelek

Utcai promócióink során többször előfordult már, hogy visszakérdeztek a megszólított emberek ’Mi az a sofőrszolgálat?’ Azoknak, akik még nem hallottak erről a szolgáltatásról, készítettünk egy összefoglaló cikksorozatot, amelyből választ kaphatnak erre az alapvető kérdésre, valamint azokra a kérdésekre is, amelyek rendszerint ez után fogalmazódnak meg.

A sofőrszolgálat célja.

Röviden: A sofőrszolgálat hazaszállítja az ügyfelet az ügyfél saját autójával. Ennek első hallásra nem sok értelme van, hiszen a saját autójával mindenki haza tud menni. Azonban számos olyan helyzet létezik – és ezekkel munkánk során sokszor találkozunk is – amikor az ügyfeleink mégsem tudták, vagy egyszerűen nem akarták vezetni a saját autójukat.

Milyen esetekben érdemes sofőrszolgálatot hívni?

Poharak

Alkoholfogyasztás után

Kijelenthetjük, hogy valamilyen módon mindenki szórakozik. Tény hogy ezt eltérő módon, különböző helyeken, időpontokban és különböző alkalmakat ünnepelve teszik. Ami általában közös ezekben az az alkoholfogyasztás. Valamint az is jellemző, hogy ezekre az alkalmakra autóval érkeznek. Ebben az esetben örök dilemma, hogy hazafelé ki lesz a sofőr?
Szerencsére a nagy többség felelős alkoholfogyasztó, aki akár minimális mennyiségű alkohol elfogyasztása után sem ül volán mögé és így nem veszélyezteti sem saját, sem mások testi épségét. Ennek a felelős döntésnek a meghozatalában nyújt segítséget a sofőrszolgálat úgy, hogy leveszi az ügyfél válláról a felelősséget, ezzel lehetőséget adva a felszabadult szórakozáshoz.

Nézzünk pár példát ilyen az esetekre:

Egészségügyi okok.

Előfordul, hogy valaki az egyészségi állapota vagy egy orvosi kezelés miatt nem akar, vagy nem tud autót vezetni. Ilyen esetek lehetnek például a következők:

Ezek az estek illetve állapotok alapvetően meghatározzák az ember (vezetési) képességeit, ezért a felelősen gondolkozó sofőr ilyenkor inkább sofőrszolgálatra bízza a vezetést.

Szélsőséges időjárás

Néha az időjárás kiszámíthatatlan, szélvihar, monszunszerű eső, hatalmas köd vagy csúszós jégpáncél az utakon. Az, aki autót vezet, előbb- utóbb szembe kerül hasonló helyzettel. Ilyenkor az egyébként gyakorlott sofőrök is elbizonytalanodhatnak. A sofőrszolgálat dolgozói nagyobb gyakorlati tudással és tapasztalattal rendelkeznek, mint egy átlagember, mivel ezekre a körülményekre speciális képzéssel készítik fel őket és az ilyen jellegű tudásukat rendszeresen ellenőrzik.

Fáradtság

Emberek vagyunk, kapacitásaink korlátozottak. Időnként előfordul, hogy túl fáradtak vagyunk a vezetéshez.

a biztonságos közlekedéshez megbízható partner a sofőrszolgálat.

Autószerviz

Minden autótulajdonos tudja, hogy autójának szüksége van kötelező szervizre téli/nyári gumicserére stb. A sofőrszolgálat ebben az esetben is hatékony partner, így Önnek nem kell azon gondolkodnia hogyan illessze be szervizlátogatást a napi programok közé.

Munka

Előfordul, hogy valaki hasznosabban is el tudja tölteni az idejét, mintsem hogy a vezetés közben órákig csak az utat figyelje. Ilyen esetben az úti cél eléréhez segítséget nyújthat a sofőrszolgálat, mivel a vezetési feladat átvételével az utas foglalkozhat a fontosabb feladataival.

Összefoglalás

Tehát a sofőrszolgálatot minden autóvezetési szituációban igénybe lehet venni, amikor az ügyfél úgy gondolja, hogy szerencsésebb, ha akkor éppen nem ő vezeti az autóját.

A cikksorozat következő részében arra keressük a választ, hogy Mire érdemes odafigyelni a sofőrszolgálat kiválasztásánál?